Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dodávky v obci Karolinka na Vsetínsku

Dne 18. 9. 2008 v 11:45 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Karolince. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Karolinky a Nového Hrozenkova.

Dne 18. 9. 2008 v 11:45 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Karolince.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Karolinky a Nového Hrozenkova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru motoru a kabiny dodávky zn. Iveco.

Před příjezdem se snažil požár uhasit sám řidič, který použil svůj hasicí přístroj. Ani použití dalších ručních práškových hasicích přístrojů z nedalekého obchodu a od dvou ochotných řidičů nepomohlo zastavil rozšiřující se plameny. Na pomoc museli vyjet hasiči.

Jako první na místo dorazila místní jednotka dobrovolných hasičů, a to jen za pět minut od nahlášení požáru na tísňovou linku a včetně výjezdu ze stanice. Hasiči bleskově rozvinuli vodní proud a požár postupně lokalizovali a uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření plamenů na ložnou plochu dodávky a převážený náklad skleněných tabulí. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že vozidlo odstavil na silnici, spustil výstražná světla, zamkl a šel na poštu. Asi po pěti minutách vyšel ven a všiml si plamenů šlehajících pod kapotou motoru. Snaha o uhašení byla marná a nepomohla ani ochota dalších lidí.

Požár se postupně rozšířil z motorového prostoru až do kabiny vozu, kterou značně poškodil. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 300.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další části auta a nákladu za 200 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada na autobaterii.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet