Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana muže po pádu kostelní věží ve Zlíně

Dne 18. 9. 2008 v 19:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže v kostelní věži ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a automobilovým žebříkem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k pádu muže v kostelní věži na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

Dne 18. 9. 2008 v 19:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže v kostelní věži ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a automobilovým žebříkem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k pádu muže v kostelní věži na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

Čtyřicetiletý muž se zřítil vnitřkem kostelní věže, když na jejím vrcholku instaloval ozdoby na víkendový hudební festival. Po osmimetrovém nekontrolovaném pádu dopadl na nohy a způsobil si zranění nohou a zranění páteře. Při pádu věží narazil do betonového mezipatří, o které se zastavil. Na pomoc museli vyjet záchranáři.

Jako první dorazila zdravotnická záchranná služba a následně i hasiči. Záchranáři vyběhli do věže, kde muži nejdříve poskytli první pomoc. Hasiči mezitím vynesli na střechu potřebný materiál pro transport a fixaci zranění.

Po nezbytném prvotním ošetření byl muž přeložen do pevných transportních nosítek. Hasičům se podařilo odstranit dřevěné víko v podlaze mezipatra věže, které slouží pro zdvihání materiálu. Otvorem byl muž na nosítkách přenesen na střechu kostela, kam byl vytažen koš záchranného automobilového žebříku.

Po naložení do koše byl zraněný svezen hasiči na zem. Následně byl přeložen na mobilní lůžko a převezen sanitkou do nemocnice k další nezbytné péči a vyšetření.

Po přenesení muže do sanitky si záchranáři vzájemně poděkovali za rychlý a profesionální zásah v úzkých prostorách věže.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet