Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil kamion naložený pivem

Kamion plně naložený lahvemi a plechovkami s pivem dnes zničil požár u Kyjova na Hodonínsku. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve 14.14 hodin a na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů – profesionální jednotka ze stanice v Kyjově a také místní dobrovolná jednotka.

Požár pod kabinou vozidla zpozoroval řidič slovenského tahače Renault Magnum s návěsem za jízdy na silnici I/54 zhruba 400 metrů od okraje Kyjova. Řidič stačil zastavit a opustit soupravu. Přestože hasiči byli na místě do pěti minut, kabina tahače již byla celá v plamenech a oheň se velmi rychle šířil také na návěs naložený 60 paletami s pivem. Hasiči proti plamenům nasadili dva vodní proudy. Požár dostali pod kontrolu ve 14.25 hodin a dohasili o sedm minut později. Po ochlazení soupravy zásah po 15. hodině ukončili. Hašení a ochlazování kamionu si vyžádalo výrazné omezení dopravy na komunikaci, která slouží jako hlavní objízdná trasa uzavřené silnice z Brna do Uherského Hradiště. Policisté silnici u Kyjova na přechodnou dobu zcela uzavřeli a později dopravu usměrňovali kyvadlově.

Požár zcela zničil tahač Renault Magnum a silně poškodil návěs. Plameny a žár z větší části zničily i náklad piva. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vozidla, zkrat kabelu vedoucího z odpojovače baterií ke startéru o kostru vozidla. Celkovou škodu vyšetřovatel HZS předběžně vyčíslil na tři miliony korun. Hodnotu části nákladu uchráněné zásahem hasičů vyčíslil na 100 tisíc korun.

Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet