Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Martin Trojan si převzal zlatou medaili za svůj výkon na pražském maratonu v Praze

Ve čtvrtek 26. května se Martin Trojan zúčastnil slavnostního galavečera v hotelu Hilton v Praze, kde převzal cenu za účast v náročném maratonu, který se běžel 8. května v Praze. Tak jako každý rok, tak i letos si Martin Trojan převzal zlatou medaili na galavečeru Run Czech, v kategorii "Bezpečnostní a záchranné složky.”

Profesionální hasič Martin Trojan z HZS Pardubického kraje, územního odboru Chrudim se o 8. května účastnil závodu nazvaného Volkswagen Maratón Praha. Tento závod patří mezi nejkrásnější maratónské tratě na světě. Jeden z nejkrásnějších maratonů světa patří se svými více než 10 000 běžci více než 70 národností světa k tradičním běžeckým svátkům Česka. I v neděli 8. května odstartoval výstřelem primátora města Prahy ze Staroměstského náměstí, závodníci za sebou nechali slavný orloj a vydali se Pařížskou ulicí k Vltavě. Proběhli přes Karlův most, gotický klenot Prahy, a kochali se výhledem na majestátní Pražský hrad.

Přečtěte siProfesionální hasič Martin Trojan opět bodoval na maratonu v kategorii Záchranných a bezpečnostních složek

Celkem se závodu účastnilo 10 600 závodníků. Martin Trojan se na tento závod připravoval půl roku. Martin Trojan s číslem 632 běžel tento mezinárodní závod i jako příslušník HZS Pardubického kraje a byl tedy registrován v kategorii Záchranných a bezpečnostních složek, kterou vyhrál a získal tak první místo! Martin Trojan doběhl v nádherném čase 2:46:23 hodin a skončil v celkovém pořadí na 55. místě. V celosvětovém maratonu skončil Martin Trojan jako dvaadvacátý Čech.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet