Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě jednotky hasičů z Moravskoslezského kraje vyjely na polskou dálnici A1 k nahlášené dopravní nehodě

Dvě jednotky hasičů z Moravskoslezského kraje byly vyslány v neděli 29. 5. 2016 na pomoc k dopravní nehodě dvou osobních automobilů na dálnici A1 na polském území. Tato dálnice navazuje na dálnici D1 u Bohumína a pokračuje na polském území.

Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje bylo informováno o dopravní nehodě těsně před třetí hodinou odpolední. Na místo byly vyslány jednotky HZS MSK ze stanic v Bohumíně a Ostravě-Fifejdách.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se stala dopravní nehoda dvou osobních automobilů, přičemž nikdo nebyl naštěstí zraněn. Jelikož na místě také zasahovala jednotka polských hasičů a polská policie, naše jednotky pomohly se zajištěním místa dopravní nehody a usměrňovaly dopravu. Následně se po dohodě s polskými kolegy vrátili zpět na své základny.

Moravskoslezští hasiči vypomáhají v rámci dohody o spolupráci polským kolegům na části dálnice A1 již od roku 2013, jelikož dojezdové časy našich jednotek jsou kratší než dojezdové časy polských kolegů. Moravskoslezští hasiči cvičili s polskými kolegy na této dálnici u simulované dopravní nehody. Oprávněnost pravidelných cvičení se tak prokazuje i při reálných společných zásazích.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet