Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mistrovství České republiky družstev sborů dobrovolných hasičů SH ČMS v požárním sportu

Pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje RNDr. Ivana Kosatíka a za významné pomoci primátora statutárního města Přerova Ing. Jiřího Lajtocha se ve dnech 19. až 21. září 2008 uskutečnilo v Přerově 55. Mistrovství České republiky sborů dobrovolných hasičů Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu.

V 16 družstvech mužů a v 16 družstvech žen soutěžilo celkem 320 závodníků z celé republiky. Titul přijeli obhajovat také hasiči z Radimovi v Libereckém kraji a hasičky Chválenic u Plzně.

Na stadionu TJ Spartaku Přerov se zápolilo tento víkend s plným nasazením. Dobře si vedli snad všichni, ale už od počátečních disciplin se začali rýsovat první favorité. Na čelo tabulky se se po velmi slušných výkonech dostaly ženy z Chválenic (Plzeňský kraj) a muži z Počátek (kraj Vysočina). Ti si pak svou pozici obhájili, i když sportovní klání bylo napjaté až do poslední chvíle.

V jednotlivcích si nejlépe vedli Klára Šenkýřiková z Kvasin (Královéhrádecký kraj) a Janko Lukáš z Počátek. Vítězům předal poháry předseda Parlamentu poslanecké sněmovny ČR Ing. Miloslav Vlček.

V doprovodném programu si účastníci soutěže mohli prohlédnout výstavu z hasičské historie a sledovat ukázky činnosti složek integrovaného záchranného systému. „Myslím, že soutěž proběhla na velice dobré úrovni.“ konstatoval velitel mistrovství Vlastimil Zatloukal. „Pořadatelé pro její zdárný průběh vyvinuli maximální úsilí. Zvláště bych chtěl poděkovat HZS Olomouckého kraje a vedení města.“

V příloze článku jsou výsledkové listiny.

Text: Josef Nitra
Foto: Ivo Havlík

-kaw- 

Sdílet
Přiložené soubory
vl-jed2-5.pdf zobrazit online PDF 105 kB
vl-jed1-5.pdf zobrazit online PDF 107 kB
vl-dru2-5.pdf zobrazit online PDF 85 kB
vl-dru1-5.pdf zobrazit online PDF 86 kB