Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Valašského Meziříčí vyjížděli k nehodě nákladního a osobního vozidla, šlo o prověřovací cvičení

V pondělí 30. května 2016 v jedenáct hodin dopoledne došlo na ulici Mikoláše Alše v městské části Valašské Meziříčí – Krásno nad Bečvou, v místě podjezdu pod železniční tratí, ke střetu nákladního vozidla s osobním. Naštěstí se jednalo jen o prověřovací cvičení valašskomeziříč­ských profesionálních hasičů.

Při nehodě došlo k proražení palivové nádrže nákladního vozidla a úniku cca 200 l nafty na komunikaci a následně i do řeky Rožnovská Bečva. Nafta se šířila po vodní hladině směrem k místní části Juřinka.

Na místo zásahu, za soutokem Rožnovské Bečvy a Bečvy před splavem č.1, kde řeka dosahuje šířky asi 45 m a hloubky okolo 1,5 m, vyjeli hasiči s dvěma cisternovými vozy, člunem a technickým kontejnerem.

Jejich úkolem bylo instalovat nornou stěnu přes celou šířku vodního toku, a to pomocí člunu a brodění. Následně měli zachytit uniklou naftu, zasypat ji sorbenty a odstranit z vodní hladiny s využitím separátoru ropných látek. I přes ztížený přístup k vodní hladině se hasičům podařilo všechny stanovené úkoly splnit za necelou hodinu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet