Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči se představili na Dni IZS v Hlučíně a na Slezskoostrav­ském hradě

Nejrůznější zásahovou techniku, včetně lodí a velkých mobilních čerpacích stanic vody, představili profesionální hasiči z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) a jejich kolegové ze Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně na pátečním (3. 6. 2016) Dni se složkami IZS u hlučínské Štěrkovny (okres Opava).

Jednotka HZS MSK ze stanice Hlučín předvedla několika desítkám školáků i dospělých zásah u dopravní nehody osobního automobilu s vyproštěním zraněného řidiče. S podrobným komentářem i s ukázkami, jakými různými způsoby se lze do havarovaného vozidla dostat.

Vedle techniky a činnosti hasičů z HZS MSK, ZÚ a dobrovolných hasičů z Hlučína se na ploše u štěrkovny představily nejrůznější policejní složky.

Hasiči z HZS MSK z Ostravy předvedli svou moderní techniku – automobilovou plošinu – na vodohospodářské akci „Najdi pramen vody“ na Slezskoostravském hradě, kde je také sledovaly desítky školáků. Ukázali záchranu osoby pomocí bezpečného modrého rukávu, zavěšeného z plošiny ve výšce třiceti metrů.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet