Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u šesti nehod

Dvaadvacetiletý muž dnes dopoledne zemřel při dopravní nehodě dvou vozidel u Rozdrojovic na Brněnsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 11.55 hodin, na místo vyjely tři jednotky hasičů – profesionální jednotky ze stanic na Brněnské přehradě a v Bauerově ulici, a dobrovolná jednotka z Kuřimi.

Dvaadvacetiletý muž dnes dopoledne zemřel při dopravní nehodě dvou vozidel u Rozdrojovic na Brněnsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 11.55 hodin, na místo vyjely tři jednotky hasičů – profesionální jednotky ze stanic na Brněnské přehradě a v Bauerově ulici, a dobrovolná jednotka z Kuřimi.

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 11.55 hodin, na místo vyjely tři jednotky hasičů – profesionální jednotky ze stanic na Brněnské přehradě a v Bauerově ulici, a dobrovolná jednotka z Kuřimi. Na rovném úseku silnice u hotelu Atlantis nedaleko obce havarovala vozidla Peugeot Partner a Nissan Patrol. Po čelní srážce obě auta skončila mimo vozovku.

V peugeotu byl těžce zraněn 46letý řidič, kterého do nemocnice dopravil vrtulník letecké záchranné služby. Dvaadvacetiletý spolujezdec ve zdemolovaném vozidle zemřel. V nissanu nikdo zraněn nebyl. Při příjezdu hasičů na místo byl zraněný řidič peugeotu již v péči zdravotníků. Hasiči na obou vozidlech udělali protipožární opatření. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči obě auta vyprostili z příkopu a z peugeotu vystříhali zaklíněné tělo spolujezdce. Z vozovky odklidili úlomky plastů a vozidla připravili k odtahu.



Do 15.30 hodin dnes hasiči v Jihomoravském kraji zasahovali u šesti nehod. Krátce před osmou hodinou jednotka hasičů ze stanice v Bauerově ulici vyjížděla k nehodě osobního vozidla Lancia Lybra, které havarovalo v Bítešské ulici na sjezdu z dálnice D1 směrem do Bohunic. Auto skončilo ve středovém pásu, boční částí naražené na sloup veřejného osvětlení.

V autě zůstala zraněná 34letá spolujezdkyně. O ženu při příjezdu hasičů pečovali zdravotníci. Hasiči zraněnou spolujezdkyni bez použití hydraulického nářadí z auta vyprostili a předali opatření a odpojili baterii. Protože nárazem byl poškozen sloup veřejného osvětlení, uvědomili správce osvětlení.



Do Křtin na Blanensku vyjížděli ve 12.40 hodin k nehodě vozidla Seat, které na silnici č. 375 u obce skončilo převrácené na střeše. Zraněná řidička auta byla při příjezdu hasičů již v péči zdravotníků. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření a sorbentem na vozovce zasypali skvrnu uniklého motorového oleje. Protože nehoda se stala v nepřehledné zatáčce, hasiči řídili dopravu. Po vyšetření nehody policisty hasiči vozidlo pomocí lana navijáku převrátili zpět na kola, uklidili vozovku a auto pomohli naložit k odtahu.

K nehodě osobního a nákladního vozidla hasiči odpoledne vyjížděli do obce Petrov na Hodonínsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve 14.05 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Hodoníně a dobrovolná jednotka z Petrova. Nehoda skončila bez zranění, střepy a úlomky karoserií ale byly rozmetány po celé šířce vozovky. Na silnici také uniklo zhruba 10 litrů paliva. Hasiči sorbentem zasypali kaluž ropných látek a uklidili vozovku.



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-swo-

Sdílet