Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda osobního automobilu na D5

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou RZA-VW, CAS 16-Iveco AV14-T815 a VEA-Škoda Fabia Combi ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR zasahovala u dopravní nehody osobního automobilu na 27. km dálnice D5 směr Praha.

Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě Fordu Mondeo, který skončil na střeše v příkopu u dálnice. Řidič vozidla byl preventivně vyšetřen lékařem na místě události bez nutnosti jeho hospitalizace.

Autobaterie byla odpojena vytržením při dopravní nehodě, hasiči provedli posyp sorbentem uniklých provozních náplní vozidla, pomocí navijáku z vyprošťovacího automobilu AV-14 vytáhli vozidlo z příkopu a postavili jej na kola. Rychlý zásahový automobil byl po dojezdu vyprošťovacího automobilu odeslán na základnu, cisternová automobilová stříkačka byla použita jako krycí vozidlo k omezení provozu v pravém jízdním pruhu dálnice.

Záloha na stanici Beroun zajišťovala jednotka SDH města Králův Dvůr s technikou CAS K25-LIAZ a velitelský automobil VEA-Mitsubishi.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje



-swo-

Sdílet