Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středeční den na Pardubicku

Dne 24. září 2008 zasahovali hasiči ze Žamberka, Pastvin, Klášterce nad Orlicí a Líšnice u požáru tří dřevníků o rozloze přibližně 30 m2 v chatové oblasti Pastviny. K dalšímu ořípadu, tentokrát požáru kamionu v Litomyšli vyjížděli hasiči z územního odboru Svitavy.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

ILUSTRAČNÍ FOTO

Dne 24. září 2008 v 16.25 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár kamionu v Litomyšli. Na místo byli přivoláni profesionální hasiči ze Svitav a Litomyšle a dále dobrovolní hasiči z Čisté. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že se nejedná o požár, ale pouze o utržené ´turbo´ (součást motoru) na kamionu, olej pak vystříkl na rozžhavené části. Hasiči na místo nechali přivolat automobilový jeřáb, aby mohli odtáhnout nepojízdný kamion s přívěsem. Kamion převážel přibližně 120 vepřů. Hasiči kamion odtáhli do obce Janov a poté se vrátili zpět na základnu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Ve středu 24. září v 17.04 hodin zasahovali hasiči ze Žamberka, Pastvin, Klášterce nad Orlicí a Líšnice u požáru tří dřevníků o rozloze přibližně 30 m2 v chatové oblasti Pastviny. Požár byl lokalizován v 17.25 hodin a zlikvidován v 18.21 hodin. V 19.43 hodin se hasiči vrátili na základnu. Dřevníky byly plné dřeva. Do jednoho z nich byl zaveden elektrický proud. Příčinu vzniku požáru nyní zjišťují vyšetřovatelé. Škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun. Požářiště hlídali do ranních hodin místní dobrovolní hasiči.

por. Vendula Horáková

tisková mluvčí

HZS Pardubického kraje

-kaw-

Sdílet