Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čeští hasiči opět neudělali ostudu

Jak uspěla pražská hasičská výprava na mezinárodních hrách v Barceloně, o tom ve zkratce informuje Jiří Kotáb

Takže, vypadá to tam tak,že už jsme v pořádku doma po dvoudenní úmorné cestě v tropických vedrech.Trochu jsme záviděli Ondrovi Sádlovi, že mohl zůstat ještě u moře na Costa Brava, jelikož je tam s rodinou na dovolené a mají zaplacenou plnou penzi,jak nám často zdůrazňoval.

Určitě ale nestihl večeři 2. 8. ,kdy ve večerních hodinách vydřel v obrovském vedru další bronzovou medaili za hod diskem.Tam měla soutěž skvělou úroveň, asi jako naše extraliga. Já jsem ještě stačil sebrat stříbro ve skoku o tyči dědků přes 40 let a 5. a 6.místo v oštěpu a disku.A pak už jsme jen koukali, jak se na plochu plouží znudění španělští chlapci od záchranky,zatímco se na ploše 10 minut svíjí 70-ti letý rozhodčí s totálně přeraženou rukou. Dostal přesný zásah diskem při jednom z posledních pokusů v naší kategorii.Dodatečně jsem rád,že se nám tam nikomu nic vážného nestalo.

Petr Gazur musel bohužel po zmatcích s jeho přihláškou startovat v jiné disciplíně, než mu sedí a tak pro něj start na 400 metrů překážek byl velmi obtížný. Byla to jediná disciplína,ve které mu pořadatelé dovolili startovat a bohužel ji nedokončil. Marek Schober skoncil těsně za medailí v desetiboji open a předvedl pěkný desetibojařský výkon. Kdo desetiboj trochu zná,ví co to je ,závodit 2 dny v 35-ti stupních Celsia.

Takže celkově máme 1 zlatou,1 stří­brnou a 2 bronzové.V šesti lidech to docela jde. Na těchto hrách je ve většině disciplín větší konkurence než na WFG,které se konají jen pro hasiče v sudých letech.

Vždy? například ve skoku dalekém byl vítězný výkon 795 cm a druhý v pořadí 775 cm,v disku vyhrál Holanďan a hodil 57 metrů, v kouli Ind 18,25 m a na 100 m byl čas vítěze kolem 10,40 s, atd,atd.

Kromě nás se letos snažil i zaměstnavatel a odborová organizace a podpořili nás jak finančně, tak i materiálně. Děkujeme.

Doufám, že za rok do Shefieldu pojedeme atleti-hasiči ve větším počtu. Já jdu teď s nohou na operaci,takže snad budu příští rok aspoň chodit.

Zdraví Jirka Kotáb.


1. Rádi zveřejníme i další výsledky ostatních výprav. Informace zasílejte na email: pozary@pozary.cz

2. Fotografie z her by se na stránkách měly objevit v průběhu příštího týdne.
Sdílet