Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V bytovém domě na ulici Čajkovského v Jihlavě hořelo, při požáru se zranila jedna osoba

V úterý v 23.39 hod byl na linku tísňového volání 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár v bytovém domě na ulici Čajkovského v Jihlavě. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice v Jihlavě společně s dobrovolnými hasiči z Jihlavy-Bedřichova.

Požár vypukl v jednom z pronajatých pokojů v druhém patře domu. Z domu hasiči evakuovali 13 dospělých osob a dvě děti. Uživatelka bytu (ročník narození 1951) se při požáru nadýchala jedovatých zplodin hoření a skončila v péči zdravotníků, kteří ji po nezbytném ošetření na místě události převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do jihlavské nemocnice.

Hasičům se požár podařilo velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Požár zasáhl především oblečení, obuv, parfémy, prací prostředky a další věci, které žena měla uložené v několika velkých cestovních taškách.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 30 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále zjišťuje. Jako nejpravděpodobnější příčina se vyšetřovatelům zatím jeví nedbalost ženy při manipulaci s otevřeným ohněm.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet