Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Letňanští hasiči se dočkají nové hasičské zbrojnice

Dne 25. září 2008 jsem se jako velitel SDH Satalice zúčastnil v Praze Letňanech slavnostního poklepání základního kamene nové hasičské zbrojnice.

Dne 25. září 2008 jsem se jako velitel SDH Satalice zúčastnil v Praze Letňanech slavnostního poklepání základního kamene nové hasičské zbrojnice. Poklepání provedli pánové Mgr. Rudolf Blažek radní pro bezpečnost a první náměstek primátora hl. města Prahy, p. Kladívko a starosta městské části Praha 18 Mgr. Ivan Kabický.

Hasičská zbrojnice bude stát na stávajícím pozemku a bude navazovat i na původní budovu. Obě budovy budou spojeny proskleným tubusem. Stavba hasičské zbrojnice by měla být dokončena 2010. Stavbu financuje magistrát hl. města Prahy. Celkové náklady na stavbu hasičské zbrojnice se pohybují okolo 25 miliónů korun.

Sbor dobrovolných hasičů Letňany byl založen v roce 1895 je zařazen v kategorii JPO V. V součastné chvíli má 37 členů z niž je 24 ve výjezdové jednotce. Současná technika sboru je CAS 24 Liaz, CAS 25 Škoda 706, DA 12 Avia a AZ 30 Ifa.

Jiří Beneš velitel SDH Satalice

-swo-

Sdílet