Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Velkých Karlovic narazilo Audi do stromu, zraněný řidič byl vyproštěn dobrovolnými hasiči

Dne 27. 9. 2008 v 07:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Velkých Karlovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem a velitelským autem Jeep s rozšířenou výbavou, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Karolinky s rychlým zásahovým vozem. JSDH Karolinka dorazila na místo jako první a zraněného řidiče vyprostila z vozu.

Dne 27. 9. 2008 v 07:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Velkých Karlovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem a velitelským autem s rozšířenou výbavou zn. Jeep, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Karolinky s rychlým zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lesním úseku silnice ke státní hranici došlo k havárii osobního auta zn. Audi.

Sedmadvacetiletý řidič havaroval mimo silnici, kde s vozem bokem narazil do stromu a odrazil se zpět na silnici. Tam zůstal stát v protisměru. Krátce po havárii kolem místa nehody projížděl jiný řidič, který zastavil a přivolal pomoc na tísňové lince.

Jako první na místo dorazil rychlý výjezdový vůz dobrovolných hasičů z Karolinky. Hasiči začali vyprošťovat zraněného řidiče pomocí speciálních nástrojů. Zničené dveře se jim podařilo otevřít ve chvíli příjezdu zdravotnické záchranné služby. Řidiči byl nasazen krční límec a byl vytažen z vraku ven.

Zjevně silně podnapilý řidič byl odveden do sanitky, kde mu byla poskytnuta odborná péče. Při nárazu utrpěl především zranění hlavy i hrudníku a musel být odvezen do nemocnice ve Vsetíně.

Hasiči zajistili poškozený vůz proti případnému požáru a unikající olej zasypali sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost lesním úsekem ke státní hranici na jeden jízdní pruh.

Info: mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet