Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kompresoru způsobil milionovou škodu

K požáru prodejny potravin hasiči dnes v noci vyjížděli na Křivánkovo náměstí v Brně-Žebětíně.

K požáru prodejny potravin hasiči dnes v noci vyjížděli na Křivánkovo náměstí v Brně-Žebětíně. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 5.18 hodin a protože podle oznámení se jednalo o podezřelý kouř vycházející z přízemí objektu v němž je hotel, na místo vyjelo šest jednotek hasičů – profesionální jednotky ze stanic v Hrázní, Točné, Bauerově a Lidické ulici, a dobrovolné jednotky z brněnských městských částí Žebětín a Komín.

Po příjezdu hasiči zjistili, že kouř vychází z přízemní prodejny potravin a způsobuje ho požár kompresoru k mrazícímu a chladícímu pultu. V silně zakouřeném prostředí hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Po odpojení přívodu el. proudu požár pomocí vysokotlakého proudu dostali pod kontrolu v 6.01 hodin a dohasili v 6.42 hodin.

Prostory prodejny o rozměrech zhruba 30 krát 30 metrů také pomocí přetlakového ventilátoru odvětrali od kouře. Požár zřejmě vznikl po technické závadě na kompresoru. Oheň zničil mrazící a chladící pult, žár a zplodiny hoření poškodily také další zařízení prodejny a znehodnotily uskladněné zboží. Celkovou škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na čtyři miliony korun.


por. Mgr. Jaroslav Haid,
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje 


-skw-

Sdílet