Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči se v Karviné podíleli na akci Prázdniny bez úrazu, celkem je navštívilo 900 dětí

Příslušníci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Karviná, společně s Městskou policií Karviná, PČR Karviná, oblastním spolkem Českého červeného kříže Karviná, Sborem dobrovolných hasičů Karviná-Ráj a Přírodovědnou stanicí Centrum se ve dnech 7. a 8.. června 2016 podíleli na organizaci a průběhu akce „Prázdniny bez úrazu“.

Celá dvoudenní akce se tentokrát uskutečnila v areálu Městské policie v Karviné. Akci navštívilo akci kolem 900 dětí a pedagogů z mateřských a základních škol v Karviné.

Hasičský záchranný sbor přichystal pro nejmenší návštěvníky ukázku zásahové techniky. Děti měly možnost vyzkoušet si hašení pomocí vysokotlakého proudu vody. Lezecká skupina připravila pro děti malou „lanovku“ a instruktoři preventivně výchovné činnosti stánek se spoustou her a zajímavého povídání. Děti byly odměněny pexesy, vystřihovánkami a dalšími materiály s hasičskou tématikou.

Vzhledem ke krásnému počasí, které přálo po oba dny, byla akce velmi vydařená, a přispěla tak zcela jistě k přiblížení práce všech složek IZS těm nejmenším. Akce zároveň upozornila a snad i připravila děti na nebezpečí, se kterými se mohou setkat v období nadcházejících letních prázdnin.

mjr. Ing. Marian Mrózek, velitel hasičské stanice HZS MSK v Karviné
Sdílet