Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po tragické nehodě pod Bumbálkou

Dne 28. 9. 2008 v 15:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Velkých Karlovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Karolinky s rychlým zásahovým vozem a cisternou.

Dne 28. 9. 2008 v 15:45 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Velkých Karlovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Karolinky s rychlým zásahovým vozem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lesním úseku státní hranice Slovenska, mezi Bumbálkou a Makovským průsmykem, došlo k tragické dopravní nehodě mezi motocyklistou a osobním autem.

Po vzájemném čelním střetu motocyklu a osobního auta utrpěl dvaačtyřicetiletý motocyklista z Bohumína velmi těžká zranění v oblasti hrudníku, kterým na místě podlehl. Řidička osobního auta utrpěla šok a lehčí zranění. Její spolujezdec v osobním autě nebyl při srážce zraněn.

Na místo dopravní nehody, která se stala na krátkém úseku silnice I/35 vedoucí podél státní hranice, se sjeli záchranáři jak ze Slovenska, tak i z České republiky. Slovenští záchranáři byli na místě jako první a poskytli pomoc zraněné řidičce. Po ošetření byla naložena do vozidla zdravotnické služby Zlínského kraje a odvezena do nemocnice ve Vsetíně.

Hasiči z obou států se společně podíleli na likvidaci následků dopravní nehody, zajistili vozy proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty.

Doprava na hlavním silničním tahu byla značně omezena a po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava řízena kyvadlově Policií ČR i příslušníky Policajného sboru SR.

Zdroj: HZS Zlínksého kraje

-kaw-

Sdílet