Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nová termokamera od firmy Dräger bude sloužit dobrovolným hasičům v Jílovém u Prahy

V pátek 10. června 2016 se v kulturním centru v Jílovém u Prahy uskutečnilo slavnostní zařazení nového technického prostředku do výjezdu místní jednotky. Tím byla zbrusu nová termokamera Dräger UCF 7000.

Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci města, dodavatele, velitel a příslušníci sloužící směny stanice HZS Jílové, zástupci některých přispěvatelů a samozřejmě členové JSDHO.

Vůbec poprvé se k nákupu nové techniky pokusili v Jílovém využít více zdrojového financování. Tu největší roli v něm sehrála Nadace Agrofert, která již delší dobu podporuje dobrovolné hasiče. V tomto případě přispěla částkou 100 tisíc korun.

Téměř to samé zaplatilo město Jílové, přispěly ale i sousední obce Petrov a Pohoří. Do financování se zapojila i řada firem. Přispěla tak společnost AVE odpadové hospodářství, Stavební firma Králík, ing. Wolf – prodej brambor a Zahradnické služby Kaše.

Díky ochotě a vstřícnosti všech přispěvatelů, ale i dodavatele se tak Jílovská jednotka stala teprve čtvrtou dobrovolnou jednotkou ve Středočeském kraji, která je tímto zařízením vybavena.

Pavel Pešek
Sdílet