Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vysokozdvižného vozíku způsobila nedbalost

V pátek (26. září 2008) po osmé hodině večer vyjeli profesionální hasiči z Trutnova k požáru do areálu soukromé firmy v Bohuslavické ulici v Trutnově – Poříčí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru vysokozdvižného vozíku, který byl používán na svoz dřevěných palet určených ke spálení.

V pátek (26. září 2008) po osmé hodině večer vyjeli profesionální hasiči z Trutnova k požáru do areálu soukromé firmy v Bohuslavické ulici v Trutnově – Poříčí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru vysokozdvižného vozíku, který byl používán na svoz dřevěných palet určených ke spálení. Hasiči požár vozíku během deseti minut lokalizovali a za dalších deset minut uhasili. Následně u poškozeného vozíku odpojili akumulátor.

K požáru došlo, když řidič vysokozdvižného vozíku navážel palety do velkoobjemového kovového kontejneru, ve kterém se spalovaly. U kontejneru byl položen silný plech, který měl zabránit zaboření kol vozíku do měkké půdy. Řidič vyjel mimo tento plech a nemohl couvnout od kontejneru. Plameny hořícího odpadu z kontejneru zasáhly tlakové pryžové hadice u vidlí a rozšířily se na přední část vozíku. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 250 tisíc korun, uchráněné hodnoty na části vozíku byly vyčísleny na 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Zdroj: HZS Královehradeckého kraje (foto: stanice Trutnov)

-kaw-

Sdílet