Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil dvě kolny

V pátek (26. září 2008) v 02:38 hodin vyjely tři jednotky hasičů k požáru do obce Dolní Nová Ves. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Nové Paky, dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad a Nové Paky.

V pátek (26. září 2008) v 02:38 hodin vyjely tři jednotky hasičů k požáru do obce Dolní Nová Ves. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Nové Paky, dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad a Nové Paky.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří dvě kolny za obytnými domy. Zděné kolny se dřevěnou střechou měly společnou střešní krytinu, ale nacházely se na dvou pozemcích. V jedné kolně bylo uskladněno dříví, ve druhé různé odložené věci majitelů. Hasiči se snažili z hořících objektů zachránit co nejvíce věcí a uskladněného materiálu. Nasadili tři vodní proudy a požár po necelých dvou hodinách lokalizovali. Následně rozebrali zničenou škodu a požár uhasili krátce po šesté hodině ráno.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Hmotná škoda na jedné kolně byla majiteli vyčíslena na 100 tisíc, u druhé majitel odhadl škodu na 200 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Text a foto: HZS Královéhradeckého kraje – ÚO Jičín

-kaw-

Sdílet