Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V lese shořely maringotka a obytná buňka

Včera (29. září 2008) večer došlo v oblasti Portážek ve Velké Úpě na Trutnovsku k požáru maringotky a obytné buňky. Požár byl na operační středisko HZS ohlášen v 19:20 hodin.

Včera (29. září 2008) večer došlo v oblasti Portážek ve Velké Úpě na Trutnovsku k požáru maringotky a obytné buňky. Požár byl na operační středisko HZS ohlášen v 19:20 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou s celkem pěti cisternami.

V lesním porostu došlo k požáru maringotky a obytné buňky, které využívali např. dělníci v době těžby dřeva. Při příjezdu hasičů na místo byl požár již v předposlední fázi hoření a plameny se rozšířily i na okolní les. Hasiči nasadili tři vodní proudy a požár ubytovacích prostor a zasaženého lesního porostu ve 20.05 hodin lokalizovali.

V jednom ze zničených objektů se nacházela dvoukilogramová propanbutanová lahev, kterou hasiči našli a vynesli ven. Rozebrali zničené konstrukce a dohasili jednotlivá ohniska. Požár se podařilo uhasit ve 22:30 hodin.

Vyšetřovatel určil jako pravděpodobnou příčinu vzniku požáru nedbalostní jednání. Pracovníci v jednom z objektů zatopili v kamnech, aby uvařili.Vzdálili se od místa a za několik desítek minut zjisitili, že jsou oba objekty v plamenech a zavolali hasiče. Krkonošský národní park vyčíslil škodu na poškozených stromech v lese na 50 tisíc korun. Na maringotce a obytné buňce byla škoda odhadnuta na 30 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-skw–kow-

Sdílet