Čtvrtek 16. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u ranní dopravní nehody v Mokrých Lazcích

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v časných ranních hodinách u dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval mimo komunikaci a přerazil betonový sloup u silnice. Při této nehodě evidujeme 6 zraněných osob.

Operační středisko HZS MSK přijalo tísňové volání v sobotu 18. 6. 2016 těsně před šestou hodinou ranní. Dopravní nehoda byla nahlášena poblíž křižovatky silnice I/11 a silnice III/4664, poblíž obce Mokré Lazce. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů, a to jednotka HZS MSK ze stanice v Opavě se dvěma zásahovými vozidly, posílila je jednotka SDH obce Hrabyně s jedním zásahovým vozidlem. Celkem tak na místě zasahovalo 12 hasičů. Po dobu zásahu byli v pohotovosti na vlastní zbrojnici hasiči jednotky SDH obce Opava-Kylešovice.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že všechny cestující osoby z osobního automobilu jsou již z vozidla venku, nemuseli tak naštěstí nikoho vyprošťovat pomocí vyprošťovacích nástrojů. Okamžitě začali poskytovat první pomoc všem zraněným osobám. Po příjezdu posádek ZZS MSK zraněné osoby předali do jejich další péče.

Z vozidla došlo pouze k úniku chladící kapaliny. Na místě však zůstal vážně poškozený betonový sloup s elektrickým vedením, na místo proto byla přivolána poruchová služba, která se postarala o poškozený sloup a elektrické vedení. Hasiči také zajistili vozidlo proti případnému vzniku požáru odpojením akumulátoru vozidla, zajistili místo dopravní nehody a provedli průzkum v okolí, zda se zde nenachází ještě případně další postižená osoba – což se naštěstí nepotvrdilo.

Po vyšetření dopravní nehody Policií ČR hasiči asistovali odtahové službě u vyproštění vozidla a následně provedli finální úklid.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet