Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náročné vyprošťování zavaleného muže čekalo hasiče po pádu stropu v Prostějově

Tísňová linka Hasičské záchranného sboru Olomouckého kraje přijala, krátce před polednem v sobotu 18. 6. 2016, informaci o zřícení části stropu a zavalení osoby pod trámy v Prostějově na ulici Plumlovská. Operační středisko ihned k místu vyslalo profesionální jednotky požárních stanic Olomouc a Prostějov a to se speciální technikou pro události typu zavalení – zasypání.

Hasiči ihned po svém příjezdu zahájili nutná bezpečnostní opatření a stabilizaci části zříceného stropu. Taktéž ihned zahájili pomoc zaklíněnému muži pod trámy. Po celou dobu se o muže staral hasič – zdravotník v konzultaci s lékařem zdravotnické záchranné služby. Muže se hasičům zhruba po hodině náročného zásahu podařilo dostat z budovy do bezpečí, zraněný muž byl poté předán do péče zdravotníků.

Na místo byl přivolán statik a ten aktuálně provádí kontrolu objektu s určením následného postupu. Při této nepříjemné události došlo k celkovém zranění dvou osob, druhý muž se sám dostal do bezpečí, byl také na místě ošetřen zdravotníky. Oba muže poté přepravila zdravotnická záchranná služba do nemocnice v Olomouci.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet