Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zahradní domek a dřevěný přístavek zřejmě zapálil žhář

Dva požáry v Hradci Králové včera večer a v noci na dnešek zřejmě způsobil žhář. Škody způsobené oběma požáry byly vyčísleny na 60 tisíc korun.

Dva požáry v Hradci Králové včera večer a v noci na dnešek zřejmě způsobil žhář. Škody způsobené oběma požáry byly vyčísleny na 60 tisíc korun.

Ilustrační foto

Zahradní domek lehl popelem

Včera (30. září 2008) ve 20:39 hodin byli královéhradečtí hasiči přivoláni k požáru zahradního domku v Kutnohorské ulici v Hradci Králové. Po příjezdu na místo byl celý objekt o rozměrech zhruba 5 × 4 metry v plamenech. Domek byl zčásti dřevěný a částečně zděný. Hasiči uvnitř domku našli jednu propanbutanovou lahev, kterou vynesli a ochladili v sudu s vodou. Požár se podařilo lokalizovat ve 21:10 hodin a uhasit ve 22:00 hodin. Dosavadní šetření ukazuje na to, že požár byl založen úmyslně. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Shořel dřevěný přístavek u rodinného domu

V noci na dnešek (1. října 2008) vyjeli hasiči z Hradce Králové k ohlášenému požáru dřevěného přístavku u rodinného domu v Kampelíkově ulici v Hradci Králové. Požár byl na operační středisko HZS ohlášen v 00:28 hodin. V době požáru se v domě nikdo nenacházel. Hasiči museli přelézt plot, aby se dostali k hořícímu objektu. Pod přístavkem bylo uskladněno několik sudů, jízdní kola a jiný materiál. V několika sudech zůstaly zbytky po hořlavých látkách, a to způsobilo výbuchy sudů. Hasiči požár lokalizovali v 00:54 hodin a uhasili v 01:17 hodin. I v tomto případě bylo šetřením na místě zjištěno, že požár někdo založil úmyslně. Hmotná škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-wap-

Sdílet