Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár interiéru osobního auta ve Zlíně

Dne 1. 10. 2008 v 19:31 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v centru Zlína.

Dne 1. 10. 2008 v 19:31 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na nábřeží došlo k požáru v interiéru osobního auta zn. BMW 320i.

Před příjezdem hasičů se snažil majitel uhasit požár pomocí kbelíků s vodou, ale voda se do místa požáru nedostala. Na pomoc tak museli vyjet hasiči.

Po příjezdu jednotky byl zahájen hasební útok pomocí vysokotlakého proudu vody. Majitel vozidlo otevřel a hasič v dýchacím přístroji pronikl do interiéru, kde požár uhasil. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru na celý vůz a uchránit tak další značné hodnoty. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že vozidlo odstavil před domem a asi za dvacet minut byl zjištěn požár. Stoupajícího kouře z vozu si všimli i bruslaři a chodci na nábřežní cyklostezce, kteří zavolali o pomoc na tísňové linky.

Požár vznikl v interiéru vozidla, který značně poškodil. Vlivem uzavřeného prostoru se plameny postupně utlumily produkovaným kouřem a vyhořením vzdušného kyslíku. Na poškozené palubní desce a zařízeních byla škoda vyčíslena na 30.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla závada na elektroinstala­ci auta.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje




-skw-

Sdílet