Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár obytného domu v Milevsku

K ohlášenému požáru osmipatrového obytného domu v Milevsku v ulici Boženy Němcové č. p. 866 vyjely včera v 21:37 hodin jednotky profesionálních hasičů ze stanic Milevsko a Písek a zároveň jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Milevsko a Sepekov.

ilustrační foto
<!----> K ohlášenému požáru osmipatrového obytného domu v Milevsku v ulici Boženy Němcové č. p. 866 vyjely včera v 21:37 hodin jednotky profesionálních hasičů ze stanic Milevsko a Písek a zároveň jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Milevsko a Sepekov.

Při požáru, který se šířil stoupačkami domu, se zasahujícím jednotkám podařilo 20 minut po 22. hodině lokalizovat. Během zásahu museli hasiči evakuovat 21 obyvatel domu. Starosta města, který se na místo zásahu také dostavil zajistil pro všechny evakuované náhradní ubytování. Poslední jednotka hasičů opustila místo požáru krátce po jedné hodině ranní.

Škoda způsobená požárem byla předběžné stanovena vyšetřovatelem HZS a Policií ČR na Kč 500 000,–-, hodnota uchráněného majetku činí Kč 1 000 000,–-. Příčina vzniku požáru je zatím předmětem šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje 

-skw-

Sdílet