Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Vysočině hořelo a to čtyřikrát

K požáru lesní hrabanky na ploše 15 × 7 m vyjížděly včera v 08:24 hod tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů do Vladislavi na Třebíčsku.

K požáru lesní hrabanky na ploše 15 × 7 m vyjížděly včera v 08:24 hod tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů do Vladislavi na Třebíčsku. Na likvidaci požáru nasadili hasiči několik vodních proudů. Požár se obešel bez zranění a beze škody. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Třebíč a Náměšť nad Oslavou a jednotka dobrovolných hasičů z Pozdatína.

Ve 13:41 hod vyjížděla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč k ohlášenému požáru do ulice Sportovní v Třebíči. Požárem byla zasažena tráva o rozloze 5 m² a šedesát let starý modřín. Hasiči svým rychlým zásahem uchránili hodnoty ve výši 50.000,– Kč. Požár se obešel beze škody a bez zranění. Příčinou požáru bylo nezajištěné ohniště.

Technická závada na lednici způsobila včerejší požár v kuchyni rodinného domu na ulici Lužická v Humpolci. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Humpolec společně se svými dobrovolnými kolegy ve 14:20 hod. Hasiči požár zlikvidovali za pomoci vysokotlakého proudu a zakouřený prostor následně odvětrali přetlakovou a přirozenou ventilací. Požárem bylo zasaženo vybavení kuchyně a všechny místnosti v domě ( 4 + 1 v 2. nadzemním podlaží) byly zasaženy kouřem. Požár napáchal škodu ve výši 300 000,– Kč. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 1 700 000,– Kč. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Škodu ve výši 250 000,– Kč napáchal včerejší požár nakladače a slámy na poli poblíž obce Ostužno na Havlíčkobrodsku. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chotěboř a jednotky dobrovolných hasičů z Uhlené Příbrami a Malče. Hasiči provedli likvidaci požáru vysokotlakým proudem. Plameny však stroj zcela poničily. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčinou požáru byla technická závada na stroji.


Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-skw-

Sdílet