Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dálkově řízený autobus havaroval

Tři minuty před dnešním pravým polednem byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena nehoda v areálu bývalého letiště u obce Věžná na Pelhřimovsku.

<!----> Tři minuty před dnešním pravým polednem byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena nehoda v areálu bývalého letiště u obce Věžná na Pelhřimovsku.

Na místo události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Pelhřimov a Pacov a jednotka dobrovolných hasičů z Pacova. Průzkumem místa události bylo zjištěno, že dálkově řízený autobus při zkouškách bezpečnostních prvků narazil nejprve do svodidel, která prorazil a dále pak narazil do betonové bezpečnostní bariéry a následně do tribuny pro pozorovatele z lehké hliníkové konstrukce. V době nehody bylo na tribuně přibližně 8 lidí.

Tribuna byla posunuta a částečně došlo k její destrukci. Na místě události došlo ke zranění čtyř lidí – všichni zranění byli cizinci. Čtyřicetiletá žena byla vrtulníkem LZS transportována do nemocnice. Další tři muži byli odvezeni dvěma sanitními vozy do nemocnice v Pelhřimově.

Z autobusu unikly provozní kapaliny, které hasiči zlikvidovali sorbentem. O úniku provozních kapalin byl informován i Odbor životního prostředí Pacov. Příčinu nehody vyšetřuje Policie ČR.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina



-skw-

Sdílet