Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Průhonicích, škoda přes 2 miliony korun

Dne 1. října ve 22.26 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen požár třípodlažního rodinného domu v Průhonicích – okres Praha Západ.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo požáru jednotku profesionálních hasičů ze stanice Říčany se třemi zásahovými automobily, posilovou jednotku Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy ze stanice č. 4 Chodov také se třemi zásahovými automobily a dobrovolné hasiče obcí Říčany a Průhonice celkem se čtyřmi zásahovými automobily.

Příjezdem na místo události bylo zjištěno, že se požár rozšířil z balkonového prostoru do střešní konstrukce. Hasiči nasadili na likvidaci požáru celkem tři vodní proudy. V dýchací technice provedli rozebráni střešní konstrukce a v 01.15 hodin požár zlikvidovali. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Do ranních hodin místo požářiště střežila dobrovolná jednotka hasičů z Průhonic. Okolo deváté hodiny byl svolán tým vyšetřovatelů z řád HZS a PČR včetně speciálně vycvičeného psa na vyhledávání akcelerantů. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření. Škoda se vyšplhá přes 2 miliony korun, uchráněné hodnoty činí 4 miliony korun.

autor Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno

poz. redakce
výčet techniky u zásahu:
HZS Říčany
CAS 15 Mercedes Benz
CAS 32 Tatra 815
AP 27 Tatra 815
HZS Praha stanice Chodov
CAS 27 Dennis
CAS 32 Tatra 815
AZ 37 Mercedes
JSDH Průhonice
CAS 24 Liaz K101
SDH ŘÍčany
CAS 32 Tatra 148 – 2×
DA-12 Avia


-swo-

Sdílet