Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zřícené schodiště v Šumperku

V 8:45 hodin bylo nahlášeno na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, že se v Šumperku na ulici Starobranská zřítilo schodiště. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku, kteří zjistili, že jednu z žen, které v době pádu šly po schodišti, odvezla ZZS na ošetření do nemocnice. Druhá žena je v bezpečí ve 2. patře na chodbě. Tuto ženu hasiči pomocí výškové techniky evakuovali. Schodiště, které se zřítilo, bylo pískovcové a samonosné.

Zřícené schodiště v Šumperku

Při závěrečném průzkumu nalezli hasiči v druhé části objektu tři obydlené byty, v nichž byly v době pádu schodiště dvě důchodkyně, které hasiči evakuovali přes pavlač do sousedního domu.

Po ukončení zásahu předal velitel hasičů místo Policii ČR a majiteli, kterému doporučil zamezit vstup do domu až do doby, než statiku domu prohlédne odborná firma.

Dům je dvoupatrový, v přízemí je prodejna, v patrech jsou byty.

Dopravní nehoda u Mohelnice

V 10:03 hodin se u obce Mohelnice na sjezdu z dálnice na Loštice srazilo osobní auto s nákladním. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, v době příjezdu hasičů byla jedna v péči ZZS, druhou musela jednotka z vozidla vyprostit.

Osoba přejetá vlakem

V 10:28 hodin bylo na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje nahlášeno, že na železniční trati 4 km za Olomoucí ve směru na Štěpánov je osoba přejetá vlakem. Na místo vyrazili hasiči ČD, kteří celou událost řeší.

Ilustrační foto

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet