Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Taktické cvičení složek IZS – vyhledávání osob

Ve čtvrtek 2. října se na jihozápadní straně hory Velký Javorník uskutečnilo taktické cvičení složek Integrovaného záchranného systému ČR na vyhledávání osob.

Ve čtvrtek 2. října se na jihozápadní straně hory Velký Javorník uskutečnilo taktické cvičení složek Integrovaného záchranného systému ČR na vyhledávání osob. Cvičení se drželo scénáře – dvě osoby se vracejí s Velkého Javorníku, první osobě se udělalo nevolno (příznaky infarktu), zůstala na místě, druhá osoba běží pro pomoc a po cestě si zlomí nohu (otevřená zlomenina, krvácení, bezvědomí).

Cvičení proběhlo za účasti Policie ČR, profesionálních hasičů z Nového Jičína a dobrovolných hasičů z Kopřivnice, Frenštátu p.R., Štramberku, Příbora, Hodslavic, Mořkova, Veřovic, Trojanovic a Lichnova. Celkem se cvičení zúčastnilo cca 90 osob, rozdělených do pátracích skupin, které vytvořili rojnici a postupovali v těžkém terénu k vrcholu hory. Na vyhledávání osob byli nasazeni také čtyři psovodi. Po vyhledání byly obě osoby předány záchranné službě, která zajistila jejich ošetření.

Cvičení prověřilo akceschopnost jednotek a vzájemnou spolupráci mezi složkami IZS.

Info: HZS Nový Jičín

-kow-

Sdílet