Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výsledky cyklistického závodu horských kol DRÁČEK 2008

V sobotu 4. října 2008 se uskutečnil 3. ročník závodu na horských kolech Dráček 2008. Soutěž organizoval Sportovní klub Hasiči Brno ve spolupráci s HZS JMK ÚO Brno a KŘ HZS JMK.

V sobotu 4. října 2008 se uskutečnil 3. ročník závodu na horských kolech Dráček 2008. Soutěž organizoval Sportovní klub Hasiči Brno ve spolupráci s HZS JMK ÚO Brno a KŘ HZS JMK.

Závod se jel na okruhu mezi obcemi Útěchov, Vranov, Lelekovice, Ořešín a Soběšice. Okruh měřil 16 km a závodníci jej absolvovali 2× nebo 3× podle věkové kategorie.

Závodníky před startem přivítal ředitel HZS JMK ÚO Brno plk. JUDr.Antonín Osvald.

Vzhledem k celodennímu pátečnímu dešti byla trať rozměklá a terén hodně náročný pro všech 37 startujících. Velmi dobrou sportovní úroveň závodníků dokazovaly dosahované časy nejlepších, které byly rychlejší než loňské, kdy se jelo za příznivějších klimatických podmínek.

Trať závodu byla dobře značena a zajištěna 19 výbornými směrníky včetně 5 letého Kuby Mazala. Profil a délka trati prověřily jak fyzické schopnosti tak i technické dovednosti závodníků.

Po dojezdu všech účastníků byli vyhlášeni a oceněni v pohodové atmosféře nejen ti nejlepší (viz příloha s výsledky), ale také nejstarší závodník, nejpomalejší, ozdoba závodu (jediná odvážná žena) a nejmladší směrník.

Protože Dráček 2008 je tradičně poslední závod sezóny, bylo připraveno posezení v místní restauraci, kde byl čas popovídat si mezi sebou a zhodnotit závod i uplynulý cyklistický rok.

K dobré úrovni soutěže je nutné mít schopný personál a finanční prostředky. Proto nám dovolte, abychom zde poděkovali:

– příslušníkům HZS JMK ÚO Brno, členům JSDH Brno-Útěchov, Lelekovice, Vranov u Brna, Brno-Ořešín, Brno-Soběšice a ostatním dobrovolníkům, kteří se zasloužili o vysokou organizační úroveň závodu,

– ČHSF za udělení finančního grantu na pořádání soutěže,

– HZS JMK za finanční, technickou a personální pomoc při organizaci,

– firmě TRANSKOL, která dlouhodobě podporuje Sportovní klub Hasiči Brno,

– firmě Českomoravský cement Heidelberg group za dlouhodobou finanční podporu Sportovního klubu Hasiči Brno,

– Školnímu lesnímu podniku Křtiny při MZLU Brno, který nám umožnil pořádání závodů na svých pozemcích,

– ZZS Jmk, p.o. – Brno za pomoc při zajištění závodu,

– OSH Brno za pomoc při organizaci soutěže.

Na závěr bychom rádi již dnes pozvali všechny milovníky cyklistiky a pohybu v přírodě na 4. ročník Dráčka 2009, který se bude konat tradičně v říjnu opět v Útěchově.


Výsledková listina v příloze 

Václav Kovář

Ivan Růžička

Sportovní klub hasiči Brno


-kaw- 

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina.xls zobrazit online XLS 25 kB