Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mezilesí na Náchodsku shořela skladovací hala

K rozsáhlému požáru skladovací haly vyjeli v sobotu (4. října 2008) večer hasiči do obce Mezilesí na Náchodsku.

K rozsáhlému požáru skladovací haly vyjeli v sobotu (4. října 2008) večer hasiči do obce Mezilesí na Náchodsku. Požár zničil uskladněné seno a také zemědělské stroje uvnitř haly. Hmotná škoda byla majitelem objektu odhadnuta na 2,5 mil. korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár byl na operační středisko HZS ohlášen ve 22:53 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a Dobrušky. Dále byly povolány čtyři jednotky sborů dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují, Nového Hrádku, Mezilesí a Slavoňova. Požár zasáhl skladovací halu v zemědělském areálu o rozměrech 20 × 30 metrů, která byla z jedné pětiny naplněna senem a slámou. Uvnitř haly byly také zemědělské stroje jako kombajn, UN nakladač, desta, traktor s přívěsem a Avie.

Kromě samotného hašení požáru hasiči prováděli ochlazování okolních budov, aby nedošlo k rozšíření plamenů. Hasiči dostali požár pod kontrolu čtyři minuty po půlnoci. Až do ranních hodin probíhalo dohašování ohnisek, vyvážení sena a zničených zemědělských strojů. Požár zničil veškerou uskladněnou píci, několik zemědělských strojů a střechu z traverzových nosníků a vlnitého eternitu.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Jako možné příčiny byly stanoveny technická závada na elektrice (včetně autobaterie), nedbalost nebo úmyslné jednání.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – stanice Náchod

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-skw-

Sdílet