Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasili vlastní stanici

V pondělí odpoledne vyjížděli hodonínští hasiči ze své základny, aby zlikvidovali požár lesa u Rohatce a Vracova. V tu chvíli nikdo z nich netušil, že někteří z nich budou brzy zasahovat u dalšího požáru na vlastní stanici.

Zatímco hasili požár, někdo jim vlezl na dvůr a buď úmyslně nebo nedbalostí zapálil jedenáct metrů vysokou třípatrovou věž na požární sport. Věž byla dvacet let stará. Protože téměř všichni hasiči byli na výjezdu k požáru lesa, zpozorovala před půl šestou večer oheň až dispečerka záchranky, která sídlí ve stejném objektu.

Když hasiči dojeli na svůj dvůr, aby požár zlikvidovali, zjistili, že v plamenech už jsou dvě třetiny věže. Ta sice měla kovovou konstrukci, ale ta byla pobitá dřevem. Hrozilo, že začne hořet i nedaleký sklad olejů. Sklad se ale hasičům na rozdíl od věže podařilo zachránit.

Popelem lehla nejen věž, ale také několik stromů v její blízkosti. Poškozeny byly dva přívěsy na požární stříkačky. Lokalizace požáru trvala jedenáct minut, oheň byl uhašen za dvacet minut.

Ohnisko požáru bylo dole ve věži, kde ležely takzvané doskokové matrace. Je možné, že tam například vlezly děti, které si tam šly zakouřit. Někdo také mohl věž zapálit úmyslně.

Přesnou příčinu požáru nyní vyšetřuje policie. Škoda zatím nebyla vyčíslena
Sdílet