Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár přístřešku na dřevo v řadové zástavě rodinných domů likvidovali hasiči v Koryčanech

Hlášení o požáru přístřešku na zahradě v Koryčanech, na ulici Petrželka, přijali hasiči v 01:25 hodin. Požární poplach byl vyhlášen profesionální jednotce hasičů z požární stanice Morkovice-Slížany a jednotkám dobrovolných hasičů z Koryčan a Střílek. Dohromady vyjely tři automobilové stříkačky.

Velitel zásahu po příjezdu na místo zjistil, hoří dřevěný přístřešek na dřevo v blízkosti sousedních rodinných domů. Požár se začal rozšiřovat a velitel si proto vyžádal povolání další jednotky. V rámci mezikrajské výpomoci byl vyhlášen požární poplach profesionálním hasičům z požární stanice Kyjov.

Oheň se hasičům podařilo omezit vodou ze dvou útočných proudů C.

05.07. 2016 10:40

Požár vznikl v přístřešku na dřevo a odtud se rozšířil do půdního prostoru stodoly. Stavba poškozená požárem je součástí bloku rodinných domů a hospodářských objektů.

Hasiči do ranních hodin postupně rozebírali uskladněné palivové dřevo a dohašovali ohniska požáru. Místo požáru předali majiteli až ve 4:59 hodin.

Vyšetřovatel hasičů si vyžádal na místo požáru policejního psa na vyhledávání akcelerantů hoření. Šetření vzniku požáru za asistence policejního psa bylo prováděno dnes od 8:30 hodin. Pes použití akcelerantů hoření nepotvrdil.

Nebylo vyloučeno úmyslné jednání, a proto zůstává šetření příčiny vzniku požáru v kompetenci Policie České republiky.

Předběžná škoda způsobená požárem byla stanovena ve výši 100 000 korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet