Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náměstek primátora Rudolf Blažek poděkoval hasičským dorostencům

Náměstek primátora Rudolf Blažek přijal dne 8. 10. 2008 odpoledne v Brožíkové síni Staroměstské radnice členky družstva dorosteneckého týmu Sboru dobrovolných hasičů Řeporyje. Ty v letošním roce vyhrály Mistrovství republiky soutěže dorostu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska – Trutnov 2008.

Vítězové soutěže dorostu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska – Trutnov 2008.


„Sbory dobrovolných hasičů jsou důležitou součástí komunit městských částí i protipožárního systému celého města. Dorost představuje jejich budoucnost a úspěch, kterého dosáhly dorostenky z Řeporyj, si zaslouží ocenění. Jsem rád, že jim budu moci dnes osobně poblahopřát.

Do Řeporyj se podívám tento týden ještě v neděli, protože budu tamnímu sboru dobrovolných hasičů předávat speciální dodávkový automobil Ford Transit, který koupilo město a jak ukazují i výsledky mistrovství republiky dorostenců, přijde nová technika do dobrých rukou", řekl náměstek primátora Rudolf Blažek.

Mistrovství republiky soutěže dorostu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska – Trutnov 2008 se uskutečnilo v Trutnově ve dnech 5. – 6. 7. 2008. Družstvo dorostenek Sboru dobrovolných hasičů Řeporyje funguje již několik let, oceněné dorostenky v této sestavě společně bezmála tři roky.

Na mistrovství ČR se probojovaly již potřetí a jejich zatím největším úspěchem bylo 1. místo na mistrovství ČR v jednotlivé disciplíně – požárním útoku z loňského roku. Pro několik členek byl letošní rok posledním v kategorii dorostu, a tak je pro ně toto vítězství družstva na mistrovství České republiky, které je souhrnem všech disciplín požárního sportu, obzvláště cenné.

Mistrovství se účastnilo 15 nejlepších kolektivů z celé republiky, které se musely probojovat sítem postupových kol.

Informace o soutěži
Dorostenecká družstva plnila jednotlivé disciplíny Požárního sportu. Jednalo se o následující disciplíny:
1) Běh na 100 s překážkami jednotlivců
2) Štafeta 4 × 100 m s překážkami
3) Požární útok
Navíc byla doplněna disciplína „Test z požární ochrany" čítající 15 otázek z uvedené oblasti.

Družstva tedy musela ukázat nejen sportovní dovednosti, ale i vědomosti.

Družstvo pražských dorostenek vstoupilo do soutěže bezchybně napsaným vědomostním testem a třetím místem ve štafetě 4 × 100 m s překážkami. V dalších disciplínách však již nenašlo přemožitele. V běhu na 100 m s překážkami, kde se sčítá dosažený čas 5 nejlepších závodníků z družstva a v požárním útoku děvčata, vybojovala zlaté medaile za 1. místo.

V celkovém součtu potom družstvo dorostenek SDH Řeporyje s dosaženými 6 body zcela s přehledem získalo 1. místo v celkovém pořadí Mistrovství ČR v Požárním sportu.


Zdroj: Magistrát hl.m. Prahy


-
swo-

Sdílet