Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě u Tvarožné zemřeli dva lidé, střetla se dodávka s osobním vozidlem

Hasiči dnes v podvečer vyjeli k dopravní nehodě nedaleko Tvarožné. V křížení silnic od Rousínova a Blažovic se srazila dodávka a osobní automobil. Dva lidé na místě zemřeli a tři se zranili.

K nehodě vyjela jednotka z Pozořic společně s jednotkou Školního a výcvikového zařízení HZS ČR z Brna. Při příjezdu bylo zřejmé, že oba vozy skončily po srážce mimo silnici v poli.

V osobním autě Seat cestovala čtyřčlenná rodina. Jedno dítě bylo v době příjezdu hasičů již mimo auto. Zbytek posádky museli hasiči vyprostit s použitím hydraulické vyprošťovací sady. Ve spolupráci se ZZS následovala resuscitace jedné ženy a obou dětí.

Šestiletý chlapec byl v kritickém stavu transportován do nemocnice. Tříleté děvče a žena přes veškeré nasazení zasahujících týmů na místě svým zraněním podlehli. Záchranná služba poskytla pomoc také zraněným řidičům obou vozidel.

Na místě nehody přistál vrtulník ZZS. Vzhledem k dopravní situaci byla silnice uzavřena a policisté provoz odkláněli. Hasiči zajistili vozidla proti případnému požáru a uklidili trosky kolem nehody. Vyproštění vozidel a odtah zajistila specializovaná fir­ma.

Jednotky HZS na místě zasahovali od 18.37 do 21.04 hodin.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet