Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Scott Safety ukázala v Biggin Hill své nejnovější produkty, pozvané nechala nahlédnout i pod pokličku vývoje

Několik málo vybraných osob mělo jedinečnou možnost zúčastnit se ojedinělé prezentace firmy Scott Safety, která proběhla 28. června 2016 na letišti Biggin Hill na jih od Londýna. Dvě pozvánky dorazily i do redakce serveru POŽÁRY.cz.

Na pozvané čekalo celkem pět jednotlivých stanovišť, každé bylo věnováno jinému produktu nebo činnosti firmy.

Více jak milion hasičů po celém světě denně důvěřuje dýchacím přístrojům firmy SCOTT Safety. Tato společnost z holdingu TYCO je uznávaným lídrem v konstrukci a výrobě respirační ochrany od roku 1945.

Hlavním znakem dýchacích přístrojů SCOTT Safety je jejich konstrukční jednoduchost. Ta spolu s kvalitou výroby je zárukou vysoké provozní spolehlivosti a minimální potřeby servisu, který si navíc uživatel po vyškolení může plně provádět sám.

Ve výcvikovém areálu letištních hasičů jsme si všichni měli možnost vyzkoušet na vlastní kůži novinku pro evropský trh a to masku AV 3000 s integrovanou termovizí. K porovnání byly také klasické termokamery od několika výrobců, Scott ukázal rovněž svůj systém dálkového přenosu obrazu. Dynamická ukázka seznámila přítomné s produkty určenými především pro armádní účely, zvláště v oblasti dekontaminace.

Na stanici letištních hasičů byla připravena ukázka několika různých možností detekce plynu. Velmi zajímavou, ale mlčenlivostí podmíněnou, byla debata o vývoji zcela nových produktů, které Scott připravuje nebo o nichž i jen přemýšlí. Jednalo se o vybavení jak v oblasti bezpečnosti staveb a jejich telemetrie, tak bezpečnosti a rozšíření možností zasahujících hasičů.

Sdílet