Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jedno z osobních vozidel po nehodě v Karviné začalo hořet, pět osob bylo zraněno

Vážní dopravní nehoda byla na Operační a informační středisko HZS MSK kolem tři čtvrtě na deset dopoledne. Vyhlášen byl poplach jednotce HZS MSK ze stanice v Karviné.

Situace vypadala velice vážně, neboť hlášení hovořilo o tom, že v jednom z havarovaných vozidel je uvězněn člověk a vozidlo hoří. Na místo ihned zamířily 2 zásahové vozy hasičů z Karvinské stanice. Po příjezdu hasiči zjistili, že se také srazily 2 osobní automobily.

Jedno z vozidel hořelo, naštěstí se podařilo všem osobám z havarovaných vozidel dostat ven ještě před příjezdem hasičů a byly v péči osádek zdravotnických záchranářů ze ZZS MSK. Hasiči ihned zahájili hasební práce pomocí 3 vodních proudů, požár dostali pod kontrolu již za 7 minut po příjezdu na místo, úplně jej zlikvidovali za dalších 10 minut.

Byly provedeny protipožární opatření na druhém (nehořícím) havarovaném vozidle, pomocí sorbentu byly sanovány uniklé provozní kapaliny.

Po provedení nezbytných opatření se hasiči po domluvě s policisty vrátili na svou základnu, avšak po provedení policejních vyšetřovacích úkonů se na místo vrátili, aby provedli závěrečný úklid vozovky. U této dopravní nehody evidujeme celkem 5 zraněných osob.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet