Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Traktor začal hořet při mulčování pastvin

Požár zničil včera (8. října 2008) večer v obci Rudník, místní části Arnultovice kolový traktor, který právě prováděl mulčování pastvin.

Požár zničil včera (8. října 2008) večer v obci Rudník, místní části Arnultovice kolový traktor, který právě prováděl mulčování pastvin. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 17:32 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Hostinného a Rudníku – Arnultovic se třemi cisternami.

Jako první na místo za osm minut přijela jednotka dobrovolných hasičů z Hostinného, ale traktor zn. Zetor byl již celý v plamenech. Řidič, který včas vyskočil z hořícího stroje, se pokoušel požár hasit pomocí vodního hasicího přístroje. Intenzita požáru byla ale tak silná, že se řidiči nepodařilo požár podchytit a plameny se rozšířily a částečně zasáhly mulčovač. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 17:48 hodin a za dalších deset minut požár uhasili. Oheň se naštěstí nerozšířil po pastvinách na nedaleký lesní porost.

Vyšetřovatel stanovil jako pravděpodobnou příčinu vzniku požáru technickou závadu na el. instalaci pod sedadlem řidiče. Hmotná škoda byla majitelem předběžně odhadnuta na 850 tisíc korun (800 tisíc korun na traktoru, 50 tisíc korun na mulčovači). Uchráněné hodnoty na mulčovači byly vyčísleny na 300 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje 

-skw-

Sdílet