Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osm jednotek zasahuje u požáru střechy rodinného domu v Bělé pod Pradědem, v místní části Domašov

Hasiči na Jesenicku od 11:15 hodiny likvidují požár střechy rodinného domu v obci Bělá pod Pradědem, místní část Domašov. Požár byl původně oznámen na tísňovou linku jako požár kůlny se dřevem u rodinného domu. Když první jednotky hasičů přijely na místo, plameny již přeskočily na střechu rodinného domu.

Hasiči proto ihned zahájili zásah, velitel zásahu na místo povolal výškovou techniku a další posilové jednotky z blízkého i vzdáleného okolí. Aktuálně na místě zasahuje 8 jednotek hasičů (1 profesionální a 7 dobrovolných).

Při požáru se majitel při záchraně zaparkovaného osobního automobilu nadýchal zplodin hoření a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření.

Celý zásah hasiči provádí v dýchací technice, půda rodinného domu je silně zakouřená. Vzhledem k extrémnímu horku, které panuje i na Jesenicku, hasiči potřebují častěji střídat.

V průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali konstrukce, odkrývali střešní krytinu a dohašovali ohniska požáru. Z rodinného domu také vynášeli věci na volné prostranství. Plameny dostali hasiči pod kontrolu za 2,5 hodiny po oznámení, likvidaci požáru velitel zatím nehlásil (stav k 15:15 hodině).

Výše škody nebyla dosud vyčíslena, příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností nedbalost.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet