Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zatopený sklep bytového domu

V pátek 10. října bylo v 0:35 hodin nahlášeno na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, že v Mohelnici na ulici Lazebnická je voda ve sklepě.

V průběhu včerejšího dne, čtvrtku 9. října, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouce celkem k 15 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

ilustrační foto

6 požárů,
1 dopravní nehodu,
5 technických pomocí a
3 ostatní události.

OLOMOUC

Hasiči sundávali klíče ze stromu

Ve čtvrtek 9. října byli v 17:41 hodin byli požádáni profesionální hasiči ze Šternberku partou chlapců o sundání klíčů ze stromu ve Šternberku na Opavské ulici. Chlapci si hráli s klíči (točili s nimi na šňůrce), až jednomu z nich klíče vyletěly z ruky a zůstaly viset na stromě. Protože je kluci nemohli sundat, šli na požární stanici a poprosili hasiče, jestli by jim nepomohli. Hasiči pomocí žebříku klíče sundali a chlapce poučili o řádném chování.

SEVER

Zatopený sklep bytového domu

V pátek 10. října bylo v 0:35 hodin nahlášeno na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, že v Mohelnici na ulici Lazebnická je voda ve sklepě. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice. Po příjezdu hasiči zjistili, že v suterénu bytového domu je asi 1,5 metru vody. Hasiči proto zahájili čerpání, jenže poté majitel spolu s velitelem zásahu zjistili praskliny na zdi, a tak hasiči přerušili čerpání, protože by mohla být narušena statika domu, a zahájili evakuaci 8 osob z bytového domu. Po prohlídce sousedního domu museli hasiči vzhledem k prasklinám na zdech evakuovat také tento dům, celkem 4 osoby. Evakuovaným zajistil starosta ubytování v kulturním domě. Velitel zásahu na místo pozval statika, který dům prohlédl a třem evakuovaným osobám dovolil vrátit se do svého bytu. Dnes v 8 hodin ráno budou na místě práce pokračovat, hasiči budou vodu odčerpávat pod dohledem statika.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-skw-

Sdílet