Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chaty v Lochovicích

Včera krátce před půlnocí byla vyslána jednotka požární ochrany z požární stanice Hořovice na požár chaty na okraji Lochovic. Jednotka zasahovala s technikou CAS 24 Mercedes a CAS 32 T 815 v těžko přístupném terénu dvěma proudy C na požár dvoupatrové dřevěné chaty.

Včera krátce před půlnocí byla vyslána jednotka požární ochrany z požární stanice Hořovice na požár chaty na okraji Lochovic.Jednotka zasahovala s technikou CAS 24 Mercedes a CAS 32 T 815 v těžko přístupném terénu dvěma proudy C na požár dvoupatrové dřevěné chaty.










Na místě události zasahovala také JSDH Lochovice s CAS 25 Š 706 RTHP a Vojenská hasičská jednotka (VHJ) Jince s CAS 32 T 815.

Po příjezdu na místo požáru bylo průzkumem zjištěno, že požár zachvátil celé horní patro a střechu chaty, v chatě se nikdo nenacházel. Hasební práce byly prováděny v dýchací technice, bylo provedeno dohašení vrchní části chaty, rozebrání shořelé konstrukce a dohašení žhnoucích ohnisek v prohořívající podlaze.

Pro kyvadlovou dopravu vody bylo zřízeno čerpací stanoviště poblíž mostu na řece Litavce v obci Lochovice. Zásah trval cca tři hodiny, po dobu zásahu byla povolána JSDH Komárov s technikou CAS 25 L 101 na zálohu na požární stanici Hořovice a JPO Beroun s technikou RZA VW Transporter na zálohu na D5 ve Zdicích.

Příčina vzniku požáru je šetřena ve spolupráci s PČR OO Hořovice.

por. Ing. Milan Provazník
komisař,
PS Beroun 

-skw-

Sdílet