Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu zemřela starší žena

Dne 9. října v 18.16 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen rozsáhlý požár rodinného domu v obci Poříčí nad Sázavou na Benešovsku.

Dne 9. října v 18.16 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen rozsáhlý požár rodinného domu v obci Poříčí nad Sázavou na Benešovsku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo požáru jednotku profesionálních hasičů ze stanice Benešov se čtyřmi zásahovými automobily, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů obce Poříčí nad Sázavou, Mrač a Čerčany celkem s třemi zásahovými automobily.

Požárem byla zasažena mezistropní část, chodba a obývací pokoj. Z oken šlehaly plameny a místnosti byly silně zakouřeny zplodinami hoření. Průzkumná skupina hasičů nalezla uvnitř rodinného domu 76 letou ženu a předala ji do péče záchranné služby, lékař však konstatoval smrt.

Na likvidaci požáru nasadili hasiči celkem tři vodní proudy. V 18.49 hodin byl požár lokalizován a celý zásah byl ukončen v 4.01 hodin, kdy do ranních hodin místo požářiště hlídala jednotka dobrovolných hasičů obce Poříčí nad Sázavou.

Příčina vzniku požáru je technická závada na komínovém tělese. Škoda způsobená požárem činí 250 tisíc korun. Uchraněný majetek jednotkou požární ochrany byl odhadnut na cca 250 tisíc korun.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

-kow-

Sdílet