Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ochrané prostředky předával ministr i v Českých Budějovicích

Na centrální požární stanici v Českých Budějovicích proběhlo 10. 8. 2008 slavnostní předání nových kompletů ochranných prostředků pro dobrovolné jednotky hasičů obcí zařazených do kategorie JPO V. Komplety obsahující zásahové ochranné obleky a zásahovou obuv pro prvních deset jednotek předal zástupcům těchto obcí Jihočeského kraje ministr vnitra MUDr. Mgr. Ivan Langer.

Na centrální požární stanici v Českých Budějovicích proběhlo 10. 8. 2008 slavnostní předání nových kompletů ochranných prostředků pro dobrovolné jednotky hasičů obcí zařazených do kategorie JPO V. Komplety obsahující zásahové ochranné

Ilustrační foto
; obleky a zásahovou obuv pro prvních deset jednotek předal zástupcům těchto obcí Jihočeského kraje ministr vnitra MUDr. Mgr. Ivan Langer, pozvání na slavnostní akt přijali od krajského ředitele HZS Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomíra Bureše také hejtman Jihočeského kraje RNDr. Jan Zahradník a starosta krajského Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Václav Žižka.

Jako první dnes převzali z rukou ministra nové komplety složené ze zásahové blůzy, kalhot a obuvi velitelé sborů a starostové obcí: Temelín, Frahelž, Dolní Bolíkov, Záboří, Staré Prachatice, Nebahovy, Modlešovice, Nahošín, Hodětín a Radimovice u Tábora. V Jihočeském kraji z celkového počtu 901 obcí, jejichž jednotky jsou zařazeny do kategorie JPO V, postupně do konce roku převezme komplet ochranných pomůcek 862 obcí.

Celá akce je historicky ojedinělá. Je to poprvé, kdy vláda poskytla tuto jedinečnou formu státního příspěvku na akceschopnost požárních jednotek i nejmenším obcím republiky. V celé České republice bude na základě smlouvy, kterou uzavřelo Ministerstvo vnitra – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky se společnostmi Deva F-M s. r. o. a Obuv Speciál, spol. s. r. o., vybaveno celkem 33 330 dobrovolných hasičů v 5 555 obcích. Jedná se o členy jednotek, které zasahují především na území svých obcí, jsou zřizovány obcemi s více než 200 obyvateli a vyjíždějí k zásahu do deseti minut od vyhlášení poplachu. Každá tato jednotka obdrží pro své členy pět kompletů zásahových obleků a obuvi vyrobených na míru za celkovou hodnotu Kč 295 miliónů.

Vendula Matějů

tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje

-kaw-

Sdílet