Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Perný páteční den drážních hasičů na Plzeňsku

V pátek dne 10. 10. 2008 měli drážní hasiči z Plzeňska opravdu co dělat. Nejdříve zasahovali u střetu vlaku s osobním automobilem na přejezdu, pak vyprostili z trati další osobní automobil a nakonec zasahovali utrgického střetu vlaku s osobou.

V pátek dne 10. 10. 2008 měli drážní hasiči z Plzeňska opravdu co dělat. Nejdříve zasahovali u střetu vlaku s osobním automobilem na přejezdu, pak vyprostili z trati další osobní automobil a nakonec zasahovali utrgického střetu vlaku s osobou.













Dopravní nehoda na železničním přejezdu – Rokycany Čas výjezdu 14:53

Jednotka vyjela vozy RZA – L3R, CAS K 24 -S2V a VEA – L3 v počtu 1+5 + RIBŽD, žst. Rokycany, trať 175, žkm 0.850, k ohlášené dopravní nehodě na železničním přejezdu. Po příjedu na místo bylo zjištěno, že dopravní nehoda je bez zranění a na místě již zasahuje jednotka HZS PK PS Rokycany a PČR OO Rokycany. Jednalo se o střet MV 810318 –6 a osobního vozidla Alfa Romeo . Jednotka provedla zajištění místa nehody, odpojení akumulátoru,od­stranění následků nehody a úklid vozovky a oddklizení vozidla mimo komunikaci, provedla pomoc při šetření IBŽD. Poté byla VZ oznámena jiná událost a jednotka přejela k této události.
Škoda na vozidle: 50 000Kč, na DKV:10 000Kč.

Automobil v průjezdném profilu trati – Horní Kamenice Čas výjezdu 15:36

Jednotka přejela vozy RZA – L3R, CAS K24 – S2V v počtu 1+5, žst.Dolní Kamenice, trať č.180, žkm.144,300, k vozidlu které se nachází v průjezdném profilu trati Plzeň – Domažlice. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno že na místě již zasahují jednotky HZS PK PS Staňkov a JSDH města Holýšov,proto se VZ rozhodl zastavit provoz v úseku trati Holýšov – Staňkov. OIS HZS SŽDC PLZ. informoval hlavního dispečera a zajistil zastavení provozu. Po zjištění VZ že vozidlo nebude možno odstranit pomocí navijáku,byl požádán KOPIS HZS PK o vyslání AV-30 ze stanice Košutka. Po dojezdu AV-30 na místo a zadokumentování nehody jednotka provedla vyproštění vozidla a pomohla s naložením na odtahovou službu. Na místě byla přítomna PČR DI Domažlice a OO PČR Staňkov. Při zásahu došlo ke zranění příslušníka JSDH Holýšov: ( pořezané zápěstí levé ruky). Poté se jednotka vrátila zpět na základnu.


Střet rychlíku s osobou Čas výjezdu 22:02

Jednotka vyjela vozy RZA – L3R, CAS K 24 -S2V a VEA – L3 v počtu 1+5 + RIBŽD, žst. Plzeň, trať.190, žkm347,400, ke střetu rychlíku R 666, HDV: 242 266 – 5,. Po příjezdu na místo události již na místě ZZS PK bohužel lékař konstatoval že osoba má zranění neslučitelná se životem (exitus).Na místě přítomna jednotka HZS PK PS Slovany která se po domluvě s VZ vrátila zpět na základnu. Jednotka provedla zajištění místa nehody a vyčkala příjezdu vyšetřovacích orgánu IBŽD Plzeň, PČR SKPV Plzeň. Po zadokumentování a vyšetření nehody jednotka pomohla s odstraněním a naložením ostatků pohřební službě, provedla úklid kolejiště a poté se vrátila zpět na základnu.

Text: Jirka Bouzek SŽDC Plzeň

-kaw-

Sdílet