Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Písku boural autobus plný dětí, jely z letního tábora na výlet

Od dopoledních hodin zasahují písečtí profesionální hasiči u dopravní nehody autobusu převážejícího 48 dětí z letního tábora na výlet.

Informaci o nehodě obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje na tísňovou linku 112 v 9:35 hodin. Velitel písecké jednotky z místa nehody po průzkumu podal zprávu, že z havarovaného autobusu nebylo nutné nikoho vyprošťovat, z nádrží nevytékají žádné provozní kapaliny a nedošlo k požáru.

Na místě nehody je kromě složek integrovaného záchranného systému také odtahová služba, která zajistí vyproštění a odtah havarovaného autobusu.

V autobuse cestovalo se svými vedoucími 48 dětí ve věku přibližně od 10 do 14 let. Podle posledních informací bylo do čtyř jihočeských nemocnic převezeno 24 dětí a jeden dospělý. Autodopravce zajistil ostatním dětem a jejich vedoucím náhradní autobus, který je odveze zpět do tábora.

Pro některé z dětí však bylo obtížné znovu do autobusu nastoupit. HZS Jihočeského kraje proto na místo povolal menší vůz – Transporter, do kterého se děti již nebály nastoupit. S nezraněnými dětmi byl na místě nehody, na cestě zpět do tábora a pak i v táboře psycholog HZS Jihočeského kraje a jeden z členů posttraumatického týmu HZS Jihočeského kraje.

Děti od hasičů dostaly plyšového dráčka Záchranáčka, který jim, věříme, pomohl zvládnout jejich dnešní nepříliš povedený den.

Foto: Policie ČR
Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet