Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda na Rychnovsku skončila zraněním několika osob, zásah doprovázel intenzivní déšť

Dne 14. 7. 2016 před desátou hodinou dopoledne došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů na silnici druhé třídy mezi obcemi Deštné v Orlických horách a Sedloňov na Rychnovsku. Automobily Škoda Octavia a Wolkswagen Golf zůstaly po čelním střetu zčásti na vozovce.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Deštného v Orlických horách. Ihned po příjezdu zahájili záchranné práce. Ve vozidle Volkswagen cestovaly tři osoby, z nichž jedna byla lehce zraněna. Řidič a spolujezdec z druhého vozidla byli poraněni vážněji.

Hasiči jim poskytli předlékařskou první pomoc, za použití páteřní desky je z vraku automobilu vyprostili a následně předali do péče zdravotnické záchranné služby. Jedna osoba byla transportována do zdravotnického zařízení letecky, zbylé čtyři za účelem ošetření a pozorování postupně dvěma sanitními vozy.

Hasiči zajistili vozidla proti možnému vzniku požáru a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Celý zásah byl náročný také proto, že probíhal v intenzivním deš­ti.

Silnice byla v místě dočasně uzavřena do doby vyšetření dopravní nehody policií České republiky a odstranění havarovaných vozidel.

mjr. Mgr. Ondřej Sezima
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet