Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali Peugeot z potoka a dřevin na okraji Frýdku-Místku

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) se zapojily v pátek 15. 7. 2016 dopoledne ve Frýdku-Místku, místní části Skalice, do záchrany seniorského páru, cestujícího v osobním automobilu Peugeot 107, který skončil v příkopu v potoku na střeše, navíc ukrytý dřevinami.

Na jeho úspěšné vytažení zpět na silnici přijel z Ostravy vyprošťovací speciál Bizon, již mnoho let v obdobných situacích navýsost užitečný.

Řidič měl štěstí, vyvázl z hrozivě vypadající nehody bez zranění a bez omezení pohyblivosti a ještě dokázal zavolat pomoc. Spolucestující žena sice skončila v nemocnici, ale „pouze“ se zlomenou pravou rukou, pokud se k tomu později nepřidaly nějaké nečekané zdravotní komplikace.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pátek krátce před desátou hodinou dopolední. Do Skalice vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Frýdek-Místek dvěma vozidly. Hasiči museli vynést ženu nahoru na silnici a předat týmu ZZS MSK. Přestože z havarovaného auta neunikaly žádné provozní kapaliny, položili preventivně do koryta potoka sorpčního hada.

K vyproštění prázdného peugeotu byl povolán speciál Mercedes Actros Bizon ze stanice Ostrava-Zábřeh společně s pojízdnou dílnou (MB Sprinter). Hasiči museli vyřezávat náletové dřeviny, aby se jeho hydraulická ruka mohla dostat až k havarovanému autu a dopravit ho zpět na silnici. Bezproblémové vytažení menšího peugeotu se opět obešlo bez úniku provozních kapalin.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet